);

6 критерия при избор на къща за гости за почивка

къща за гости

Много компании, млади хора и семейства избират къщите за гости, като предпочитано място за настаняване. А България предлага наистина огромно изобилие и разнообразие от къщи за гости. Но как да стесним избора си и да не се окажем разочаровани от това, което видим при пристигането си?

Прегледай нашите насоки на умния пътешественик:

1. Местоположение

Но дали дилемата „море или планина“ изчерпва тази тема? Търсиш уединение сред природата, далеч от цивилизацията и градския шум? ОК ли е за теб да си насред селото и да те будят още по тъмно първи петли? Искаш ли да разглеждаш забележителности или предпочиташ походи, пикник или велоразходка? Имай предвид, че много къщи за гости са скупчени в непосредствена близост една до друга във вилни зони или ваканционни курорти и плановете ти за спокойна почивка могат да се провалят от други гостуващи, които вдигат шумно парти.

2. Капацитет

Тук е наистина важно да съобразиш броя на гостуващите с легловата база, която предлага туристическият обект. Често младежките компании гледат по-ниската цена и не се интересуват особено кой къде ще спи и ще има ли място за всички, но не забравяй, че ако се изсипете повече хора, можете да си навлечете куп неприятности, тъй като съдържателите са в правото си да ви откажат настаняване. Свържете се предварително, поинтересувайте се дали предлагат допълнителни легла, могат ли да предложат алтернатива.

3. Бюджет

Задълбоченото предварително проучване е винаги важно, но най-вече ако разполагаш с ограничен бюджет. Ако сте повече хора, често наглед високата цена за наем на цяла къща за гости излиза много по-изгодно, в сравнение с обявена цена на легло за нощувка.

Възползвай се от офертите: пакетни цени, отстъпки за ранни записвания или last minute, а ако наемаш директно от собственика – попитай за отстъпка преди да направиш резервация, нищо не губиш.

4. Удобства

Има къщи за гости на двата полюса на лукса: от семпло бунгало или хижа с най-елементарното обзавеждане, до къщи от ранга на 5 звезден хотел. Но за всеки влак си има пътници и за всеки лукс си има цена. Ако искаш напълно да се откъснеш от цивилизацията, може дори да не ти е нужен телевизор. Но ако пътуваш с работохолици или с тийнейджъри, най-вероятно мобилните данни няма да ти бъдат достатъчни и ще имаш нужда от високоскоростен интернет.

5. Услуги

Предлаганите срещу допълнително заплащане услуги могат да натоварят бюджета, но и да разнообразят много почивката. Информирай се какво е включено в цената и за какво трябва да се доплати. Собствениците на къщи за гости се стремят да предлагат най-различни услуги, за да наклонят избора към себе си – изхранване (закуска), велосипеди под наем, АТВ-та, пейнтбол, конна езда, лов и риболов, гледане на деца, организиране на партита и тиймбилдинги.

6. Проучване

Планирането е в основата на всичко. Чети ревюта и отзиви от предишни потребители, повечето от тях са реални и можеш да се информираш за предимствата и недостатъците на избраното място. Ако решиш да дадеш шанс на ново място, за което няма достатъчно отзиви, свържи се със собствениците. В кореспонденция или в свободен разговор можеш да добиеш не лоша представа за това какво да очакваш, да си зададеш всички въпроси и да си създадеш впечатление за домакините.

Захващай се с проучването на следващата си дестинация и не забравяй да провериш актуалните оферти в Горски комплекс БОАЗА.

Абонирай се за нашия горски туристически бюлетин


Защо се интересувам от пътувания?

Email Format

Comments are closed.