);

На почивка с домашен любимец

Всички работим и живеем, за да дойде мечтаната ваканция! Но когато имаш домашен любимец и искаш да заминеш на почивка, имаш точно три варианта:

Вариант 1: Оставаш горката животинка вкъщи и ангажираш близък или роднина да ти я храни и пои по един или два пъти на ден, ако е куче – да го разхожда, да му чисти и т.н. После трябва да си вечно задължен и благодарен на този добър човек.

Вариант 2: Търсиш подходящ хотел за домашни любимци, където да го настаниш, докато те няма. Има такива в големите градове, но те често представляват една малка клетка, където слагат животното и го хранят, докато си го вземеш.

Вариант 3: Взимаш домашния любимец заедно с теб на почивка! Да, точно така! Та той е част от семейството!

Участвай в нашето допитване кой от трите варианта предпочиташ:

Прочети нашите напътствия за безопасно и добре планирано пътуване с домашен любимец.

  1. Проведете проучване и изберете Pet Friendly хотел за вашето семейство и любимец.
  2. Информирай се дали се дължат допълнителни такси за престоя на животното, какви са правилата на мястото за настаняване и какви удобства предлагат.
  3. Посети предварително ветеринар и се увери, че домашният ти любимец е в добро здраве. Вземи мерки да е защитен от кърлежи и бълхи с надежден противопаразитен препарат.домашен любимец
  4. Нека животното има чип и носи медальон с координати на стопаните.
  5. Ако ще пътува в транспортна клетка, нека да е свикнало с нея преди деня на пътуването, за да не се стресира допълнително.
  6. По време на пътуването носете купичка за вода/храна, торбички за изпражнения и мокри кърпи (почистващ спрей) за всеки случай.
  7. Вземете със себе си одеалцето на животното, както и любимите му играчки, нека има нещо познато на новото място.

Погледни какво предлага Горски комплекс БОАЗА за семейства с домашни любимци тук.

Абонирай се за нашия горски туристически бюлетин


Защо се интересувам от пътувания?

Email Format

Comments are closed.